Τετάρτη, 29 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Ζαπάντη – Εκλιπαρούσε για τη ζωή του

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Ζαπάντη – Εκλιπαρούσε για τη ζωή του

Συγκλονιστικοί διάλογοι και ανατριχιαστικές στιγμές έρχονται στη δημοσιότητα από το υλικό από τις κάμερες των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της σύλληψης του ομογενή Γιώργο Ζαπάντη.

Ο Γιώργος Ζαπάντης έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς όταν δέχθηκε βολές από ηλεκτρικό πιστόλι taser κάτι που είχε συγκλονίζει την περιοχή του Κουίνς της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολισμό, βρισκόταν μόνος στο υπόγειο του σπιτιού του ντυμένος μονομάχος και κρατώντας ένα ξίφος σαμουράι.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο όταν κλήθηκε από ένα γείτονα που κατήγγειλε πως ο Γιώργος Ζαπάντης οπλοφορούσε. Σύμφωνα με τις αρχές ο 29χρονος ομογενής επιτέθηκε στους αστυνομικούς κρατώντας το ξίφος και αρνήθηκε να το πετάξει. Τότε οι αστυνομικοί προέβησαν σε χρήση τέιζερ κάτι που του προκάλεσε ανακοπή.

Στο υλικό όμως από το βίντεο που παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίου του ANT1 ο ομογενής φαίνεται να είναι άοπλος την ώρα της σύλληψής του. Μάλιστα είναι έκπληκτος από την παρουσία των αστυνομικών και διαπληκτίζεται έντονα μαζί τους όταν προσπαθούν να τον συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν πολλές φορές χρήση τειζερ και ο Γιώργος Ζαπάντης ουρλιάζει από τους πόνους ενώ ακούγεται τουλάχιστον 4 φορές μνα τους εκλιπαρεί πως «μπορώ να αναπνεύσω» και πως «με πνίγετε» ενώ ένας ένστολος ακούγεται να φωνάζει σε συνάδελφό του «χτύπα τον πάλι, χτύπα τον πάλι…».

Τρεις σχεδόν μήνες μετά η οικογένεια του Γιώργου Ζαπάντη περιμένει το πόρισμα του γενικού εισαγγελέα ενώ η μητέρα του δήλωσε πως στις 3 Σεπτεμβρίου κατέθεσε μήνυση εναντίον της Πολιτείας,της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ της Νέας Υόρκης για υπερβολική χρήση βίας σε άτομο με ψυχολογικές διαταραχές καθώς και για λάθη για τη ζωή του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

«Έγιναν πολλά λάθη απο την Αστυνομία όταν κλήθηκαν να επέμβουν. Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου, δεν θα ησυχάσω μέχρι να αναπαυτεί η ψυχή του» δήλωσε η κ. Ζαπάντη\. «Με έχει πειράξει πολύ ότι οι αστυνομικοί που ήρθαν να τον συλλάβουν δουλεύουν ακόμα κανονικά και δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις