Κόσμος

Βιρτζίνια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – Εκτός ελέγχου η κατάσταση [pics]

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση στην Βιρτζίνια, μετά την απαγόρευση εκδήλωσης ακροδεξιών οργανώσεων,, ενώ νωρίτερα είχαν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις με αντιρατσιστικές ομάδες. Ένα όχημα έπεσε σήμερα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Σάρλοτσβιλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, διακρίνεται ένα αυτοκίνητο να προσκρούει με βία στο πίσω μέρος του ενός άλλου αυτοκινήτου, κατόπιν να κάνει όπισθεν και να πέφτει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σε άλλες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνοντται οι τραυματίες που κείτονται στο έδαφος.

virtzinia epeisodia

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είδε τραυματισμένους ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα, άλλους ανθρώπους να κλαίνε, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα σπεύδουν στην περιοχή.

“Περπατούσαμε στον δρόμο όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν τραυματίζοντας και άλλους. Εκεί πίσω είναι ένα κορίτσι, προσπαθούν να το επαναφέρουν” αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας.virtzinia epeisodia

“Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών – αντιρατσιστών

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν προηγουμένως μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων. Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία απαγόρευσε της συγκέντρωσης.

Οι αστυνομικοι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης.

Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεταν το σκηνικό, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι πρόκλησης σοβαρότερων επεισοδίων, καθώς πολλοί από τους διαδηλωτές κράδαιναν όπλα. Η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στην πολιτεία της Βιρτζίνιας.virtzinia

Μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Μπροστά στις ταραχές, οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αποφάσισαν λίγο πριν από το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) να απαγορεύσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση και να προχωρήσουν στην εκκένωση του δημοτικού πάρκου όπου θα γινόταν. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.virtzinia

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ από την πλευρά του κήρυξε το μεσημέρι την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την κινητοποίηση κι ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Μακόλιφ είχε απηύθυνε χθες έκκληση προς τους κατοίκους να μην προσέλθουν σε αυτή τη συγκέντρωση.

«Πολλοί άνθρωποι αναμένονται (το Σάββατο) στο Σάρλοτσβιλ θέλοντας να εκφράσουν ιδέες που πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένου εμού, θεωρούν απαίσιες. Εφόσον το κάνουν ειρηνικά, είναι δικαίωμά τους» είχε υπογραμμίσει.

Οι αρχές φοβούνταν ότι χιλιάδες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και ακτιβιστές αντιφασιστικών οργανώσεων θα έρχονταν σε αντιπαράθεση σε αυτή την εκδήλωση, που ονομάστηκε “Unite the Right Rally”.

virtzinia virtzinia virtzinia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 158