Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αυξάνεται ο κίνδυνος για πραξικόπημα κατά του προέδρου της Ρωσίας

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αυξάνεται ο κίνδυνος για πραξικόπημα κατά του προέδρου της Ρωσίας
Φωτογραφία Reuters

Ο κίνδυνος για πραξικόπημα σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των βρετανικών “Times”.

Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις του Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων του Κρεμλίνου για την αποκάλυψη σκανδάλου κακοποιήσεων στις φυλακές. Ο Οσέτσκιν επικαλείται πληροφοριοδότη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος του μετέφερε -μέσω επιστολών- ότι το χάος και η δυσαρέσκεια έχουν κατακλύσει τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά την αποτυχημένη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε στους Times, το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να μιλήσουν είναι ένα σημάδι της αυξανόμενης οργής τους προς τον Πούτιν, ο οποίος φέρεται να τους κατηγορεί για την αποτυχία της προσπάθειας της Ρωσίας να ανατρέψει την κυβέρνηση στο Κίεβο.

«Επί 20 χρόνια ο Πούτιν αποτελούσε εγγυητή της σταθερότητας στη Ρωσία. Οι αξιωματικοί της FSB, οι αστυνομικοί, οι κρατικοί εισαγγελείς, αυτοί οι άνθρωποι μέσα στο σύστημα, ήταν σε θέση να ζουν μια καλή ζωή» υπογράμμισε ο Οσέτσκιν στους Times.

«Για κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα που συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, αυξάνεται η πιθανότητα εξέγερσης όσων βρίσκονται στις υπηρεσίες ασφαλείας».

Σημειώνεται πως η πηγή του Οσέτσκιν πιστεύεται ότι εργάζεται στο τμήμα ανάλυσης των ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις