Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν – κορονοϊός: Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν μετά τα ρεκόρ θανάτων

Βλαντιμίρ Πούτιν – κορονοϊός: Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν μετά τα ρεκόρ θανάτων

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από τους πολίτες στη Ρωσία να σπεύσουν να εμβολιαστούν μετά τα συνεχή ρεκόρ νεκρών από κορονοϊό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτριν μιλώντας σήμερα στους Ρώσους βουλευτές στην Κρατική Δούμα, δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να εντείνει τους ρυθμούς εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος κατά της πανδημίας συνεχίζεται, όπως και ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από την μόλυνση και την βαριά νόσηση», γι’ αυτό «είναι αναγκαίο να ενταθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού»

Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές να εξηγούν επίμονα στους πολίτες γιατί πρέπει να εμβολιασθούν. Η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V όταν η πανδημία άρχισε πέρυσι να εξαπλώνεται, αλλά η απορρόφησή του ήταν αργή, με πολλούς Ρώσους να εκφράζουν την δυσπιστία τους για τις αρχές και τους φόβους τους για τα νέα ρωσικά εμβόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις