Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν – κορονοϊός: Έβηχε και προκάλεσε ανησυχία – «Κάνω κάθε μέρα τεστ»

Βλαντιμίρ Πούτιν – κορονοϊός: Έβηχε και προκάλεσε ανησυχία – «Κάνω κάθε μέρα τεστ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φάνηκε να βήχει σε μια διαδικτυακή σύσκεψη με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η σύσκεψη μεταδιδόταν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους αξιωματούχους ότι είναι καλά και ότι κάνει σχεδόν καθημερινά τεστ για την Covid-19.

«Μην ανησυχείτε, όλα είναι καλά. Μου κάνουν τεστ σχεδόν καθημερινά όχι μόνο για Covid-19 αλλά για κάθε είδους λοιμώξεις, οπότε όλα καλά», απάντησε ο Ρώσος ηγέτης όταν η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), εξέφρασε την ανησυχία της για την υγεία του.

Ο Πούτιν, ο οποίος γιόρτασε τα 69α του γενέθλια την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε να κάθεται μόνος του μπροστά στην οθόνη στη διαδικτυακή σύσκεψη.

«Κάνει λίγο ψύχρα εδώ», είπε λέγοντας ότι ο βήχας του οφειλόταν στην χαμηλή θερμοκρασία του χώρου που βρισκόταν και βρήκε την ευκαιρία να παροτρύνει τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν πλήρως κατά της νόσου.

Ο καθημερινός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 στη Ρωσία έχει φτάσει σε σχεδόν ιστορικό υψηλό.

Ο Πούτιν αναγκάστηκε να τεθεί σε αυτοαπομόνωση τον περασμένο μήνα, αφού μέλη της συνοδείας του βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ωστόσο το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε τότε ότι ήταν «απόλυτα υγιής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις