Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα στη διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα στη διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα

Με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα «συμμετέχει» ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη. Ο Ρώσος ηγέτης δεν θα παρέμβει στις εργασίες ούτε μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα απευθύνει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη για το κλίμα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα (01.11.2021).

Ωστόσο, δεν προβλέπεται ο ηγέτης της χώρας που είναι 4η στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπομπή των περισσότερων αερίων του θερμοκηπίου να απευθυνθεί απευθείας στους συμμετέχοντες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι ο Πούτιν δεν θα συμμετείχε στη διάσκεψη διά ζώσης. Η απουσία του, καθώς και αυτή του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, θεωρήθηκαν από πολλούς πλήγμα στις προοπτικές για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες.

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει τότε ότι θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο για να μιλήσει ο Πούτιν μέσω βιντεοσύνδεσης αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε τη Δευτέρα (01.11.2021) ότι αυτό δεν θα είναι εφικτό.

«Είναι αδύνατον να συμμετάσχει (σ.σ. στις συναντήσεις) στη Γλασκώβη μέσω βιντεοδιάσκεψης», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Και πάλι, στο πλαίσιο της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για τη δασοκομία και τη διαχείριση χρήσης γης στη Γλασκώβη, και ο Πρόεδρος έχει ήδη μαγνητοσκοπήσει μήνυμα προς τους συμμετέχοντες αυτού του συνεδρίου».

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν είχε αναφερθεί σε θέματα που σχετίζονται με το κλίμα στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) το Σαββατοκύριακο (30 – 31.10.2021), στην οποία, επίσης, συμμετείχε μέσω βιντεοσύνδεσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις