Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Νέα σενάρια για την υγεία του – Η κίνηση με το πόδι που «δηλώνει» Πάρκινσον

Βλαντιμίρ Πούτιν: Νέα σενάρια για την υγεία του – Η κίνηση με το πόδι που «δηλώνει» Πάρκινσον

Οι σπασμωδικές κινήσεις που κάνει με τα πόδια του ο Βλαντιμίρ Πούτιν τροφοδοτούν περαιτέρω τις φήμες ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αφού οι ειδικοί πιστεύουν πως εμφανίζει συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τόσο από το περιβάλλον του Ρώσου προέδρου όσο και από τη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από το Τατζικιστάν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται να κάνει μια σπασμωδική κίνηση με το αριστερό του πόδι, να το ανεβοκατεβάζει και σαν να προσπαθεί να βολευτεί στη θέση του, εντείνοντας τις φήμες για πιθανό πρόβλημα υγείας.

Οι περίεργες κινήσεις τράβηξαν μέχρι και το βλέμμα του ηγέτη του Τατζικιστάν, ο οποίος φαινόταν κάπως αναστατωμένος καθώς κοίταζε το πόδι του Πούτιν να λυγίζει ακανόνιστα.

Υπήρξαν πολλές εικασίες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου Προέδρου τις τελευταίες εβδομάδες με ειδικούς στον τομέα της υγείας, πολιτικούς, ακόμη και εξόριστους Ρώσους επιχειρηματίες να υποστηρίζουν ότι πιθανότατα παλεύει με μια σοβαρή ασθένεια.

Μάλιστα, μια από τις παθήσεις που αναφέρονται συχνά από τους σχολιαστές είναι η νόσος του Πάρκινσον, μια διαταραχή του εγκεφάλου που επηρεάζει τις κινητικές δεξιότητες. Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών – μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να κινηθούν τα κάτω άκρα και τα πόδια – είναι ένα σύμπτωμα που εκδηλώνεται συχνά από τους πάσχοντες από Πάρκινσον και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Πούτιν κουνά το πόδι του ανεξέλεγκτα.

Το απόσπασμα από τη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου του Τατζικιστάν είναι το τελευταίο σε μια ροή βίντεο και εικόνων στις οποίες ο Ρώσος ηγέτης φαίνεται αδύναμος και έχουν τροφοδοτήσει τα σενάρια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στη στρατιωτική παρέλαση στις 9 Μαΐου, ο 69χρονος Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για μια «ισχυρή Ρωσία», όμως ο ίδιος φάνηκε αμήχανος σε πολλά σημεία των εορτασμών

Όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, φαινόταν να περπατά με «βαρύ» βήμα, σαν να προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι κουτσαίνει ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης καθόταν στους επίσημους, έχοντας σκεπάσει τα πόδια του με μια κουβέρτα, παρά το γεγονός ότι δίπλα του κάθονταν γηραιότεροι βετεράνοι πολέμου, οι οποίοι δεν είχαν καλύψει τα πόδια τους με κάτι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις