Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο γάμος των τριών δεκαετιών και οι φήμες για νέα οικογένεια με την Αλίνα Καμπάεβα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο γάμος των τριών δεκαετιών και οι φήμες για νέα οικογένεια με την Αλίνα Καμπάεβα

Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την προσωπική ζωή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικά μετά το διαζύγιο του το 2014 με την επί 30 χρόνια σύζυγό του. Δημοσιεύματα κατά καιρούς αναφέρουν ότι διατηρεί σχέση με την χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα, η οποία φέρεται να περιμένει το 3ο τους παιδί. 

Επισήμως γνωρίζουμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν παντρεμένος με την αεροσυνοδό της ρωσικής εταιρείας Aeroflot Λιουντμίλα Πούτινα για 30 χρόνια και απέκτησαν δύο κόρες, την Μαρία και την Γιεκατερίνα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην πόλη του Λένινγκραντ, τη σημερινή Αγία Πετρούπολη, σε θεατρική παράσταση μέσω ενός κοινού φίλου και ήταν μαζί τρία χρόνια πριν από τον γάμο τους.

Η Λιουντμίλα Πούτινα είχε κάποτε εξομολογηθεί ότι ο ντροπαλός νέος με το φτωχικό ντύσιμο, της τράβηξε το ενδιαφέρον, καθώς έβρισκε πάντα εισιτήρια για τις καλύτερες παραστάσεις, ενώ λέγεται ότι της είχε κρύψει ότι εργαζόταν ως κατάσκοπος της KGB για κάποιο χρονικό διάστημα. 

Η χωρίς ρομαντισμό πρόταση γάμου, ήρθε απλά ένα απόγευμα στο σπίτι τους. Το 1983 παντρεύτηκαν, τον Απρίλιο του 1985 επέκτησαν την Μαρία και τον Αύγουστο του 1986 την Γιεκατερίνα. 

SHA01-20010614-SHANGHAI,CHINA: Russian President Vladimir Putin and his wife Lyudmila Putina step down from their plane upon their arrival in Shanghai to take part in the “Shanghai Five” summit, Thursday 14 June 2001. EPA PHOTO-SERGEI CHIRIKOV/POOL

«Πίστευε ότι μία σύζυγος πρέπει να είναι μετριοπαθής»

Μετά τη θητεία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην KGB, επέστρεψαν στην Αγία Πετρούπολη και εκείνος άρχισε να εργάζεται για την κυβέρνηση. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι παρότι εκείνη είχε δικές της φιλοδοξίες, ο Πούτιν ήθελε να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Πίστευε ότι μία σύζυγος πρέπει να είναι μετριοπαθής και να μην ξεχωρίζει». Η Λιουντμίλα Πούτινα εμφανιζόταν μόνο όταν το απαιτούσε το πρωτόκολλο, δεν έδειχνε άνετη, ενώ σε μία τηλεοπτική της εμφάνιση σχολιάστηκε επειδή δεν φορούσε τη βέρα της. Στη δική του αυτοβιογραφία, ο Πούτιν παραδέχεται ότι η σύζυγός του «έκλαιγε όλη μέρα» όταν συνειδητοποίησε ότι η «ιδιωτική ζωή της οικογένειας είχε τελειώσει» όταν έγινε πρόεδρος της Ρωσίας το 2000.

Παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το 2014, παρά τις συνεχείς φήμες για τη σχέση τους. Με κοινή τους εμφάνιση στη ρωσική τηλεόραση μετά από μία παράσταση μπαλέτου στo αμφιθέατρο του Κρεμλίνου, ανακοίνωσαν ότι ο γάμος τους τελείωσε. H Λουντμίλα είπε ότι ο χωρισμός ήταν «πολιτισμένος» και ότι θα μείνουν «για πάντα κοντά». «Ήταν μια απόφαση που πήραμε από κοινού, ελάχιστα βλεπόμασταν μεταξύ μας, ο καθένας έχει τη δική του ζωή» δήλωσε με τη σειρά του ο Ρώσος Προέδρος.

Ο λόγος του διαζυγίου ήταν ότι «έβλεπαν ελάχιστα ο ένας τον άλλον» λόγω του πυρετώδους προγράμματος εργασίας του Ρώσου Προέδρου. Ωστόσο, υπήρξαν και όργια φημών με τη Λουντμίλα να φέρεται να είπε σε πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών ότι ο Πούτιν ήταν «κατά συρροή γυναικάς» και την κακοποιούσε.

Η σχέση με την Αλίνα Καμπάεβα και τα παιδιά

Η προσωπική ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν μπήκε ξανά στο στόχαστρο όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι συζεί με την Αλίνα Καμπάεβα, τη Χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής το 2004 στην Αθήνα και μετέπειτα κυβερνητική βουλευτής, σχεδόν 30 χρόνια νεότερη του.

Κάποιοι Ρώσοι την είδαν ως την αιτία για τη διάλυση του γάμου του και πίστευαν ότι θα είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Ρωσίας. Οι φήμες οργίασαν όταν ο πολιτικός αντίπαλος Αλεξέι Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι έχει παντρευτεί την πρώην ολυμπιονίκη σε μυστική τελετή.

«Έχω μια ιδιωτική ζωή, στην οποία δεν επιτρέπω παρεμβάσεις. Πρέπει να γίνει σεβαστή», είχε πει κάποτε ο ίδιος.

Ο Πούτιν λέγεται ότι έχει αποκτήσει τουλάχιστον δύο γιους με τη «μυστική ερωμένη» του ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει αναφερθεί ότι ίσως περιμένει ένα ακόμη παιδί με την 38χρονη Καμπάεβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις