Site icon NewsIT

Βλέπουν την πόρτα τρία ανώτατα στελέχη της JPMorgan

14.05.2012 | 07:54
Βλέπουν την πόρτα τρία ανώτατα στελέχη της JPMorgan

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας JPMorgan Chase που είχαν ευθύνες για τις ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Και τα τρία πρόσωπα είχαν θέσεις-κλειδιά στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα σε εβδομάδες λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις εξελίξεις που επικαλείται η Wall Street Journal, η Ίνα Ντριού, που ήταν επικεφαλής του επενδυτικού τομέα από το 2005, και οι Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, θα αποχωρήσουν.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει το προσωνύμιο “η φάλαινα του Λονδίνου” μεταξύ συναδέλφων του για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε την Κυριακή ότι η διοίκηση της εταιρίας διέπραξε σφάλμα όταν δεν ανέλαβε δράση γρήγορα ενόσω διατυπώνονταν ανησυχίες.

“Κάναμε ένα φρικτό, τρομερό λάθος”, είπε ο Ντάιμον στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC. “Σχεδόν δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό”.

Επίσημα, η JPMorgan Chase δεν σχολίασε το δημοσίευμα περί των αποχωρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

JP Morgan: “Κάποιες χώρες βλέπουν θετικά την χρεοκοπία της Ελλάδας”

JP Morgan: απίθανη η πτώχευση της Ελλάδας

Ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η JP Morgan – «Αγοράστε σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version