Κόσμος

Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία σοκαριστική συμπλοκή σημειώθηκε στο Χιούλμ του Μάντσεστερ στην Βρετανία, μια ομάδα ανδρών επιτέθηκε με μαχαίρια στον οδηγό και τον συνοδηγό αυτοκινήτου στη μέση του δρόμου και αυτοί με τη σειρά τους «απάντησαν» κρατώντας ματσέτες.

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη αφού δύο νεαροί με ηλεκτρικά ποδήλατα, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες, άρχισαν να επιτίθενται σε ένα αυτοκίνητο καθώς αυτό ήταν σταματημένο στα φανάρια της οδού Τζάκσον Κρέσεντ στο Χιούλμ στο Μάντσεστερ περίπου στις 15:00 το περασμένο Σάββατο (11.07.2026).  Τη βίαιη συμπλοκή κατέγραψε σε βίντεο, έντρομος ένας περαστικός.

Στα πλάνα φαίνονται οι οδηγοί των σκούτερ να χτυπούν τα παράθυρα του οδηγού και του συνοδηγού με τα μαχαίρια. Στη συνέχεια οδηγός και συνοδηγός, οι οποίοι φαίνεται επίσης να είναι οπλισμένοι με ματσέτες, βγαίνουν από το αυτοκίνητο και αντεπιτίθενται.

Ακολουθεί μια σύντομη αντιπαράθεση, με τις δύο πλευρές να επιτίθενται άγρια η μια στην άλλη, προτού οι δύο άνδρες με τα σκούτερ, τραπούν σε φυγή.

Σε τρομακτικά πλάνα του βίντεο που δημοσιεύτηκε στα βρετανικά μέσα, φαίνεται η βιαιότητα των εμπλεκόμενων που σκόρπισαν τον τρόμο στο Μάντσεστερ. «Σας παρακαλώ, σταματήστε», ακούγεται να φωνάζει ο αυτόπτης μάρτυρας, καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται. «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία, όλοι έχουν μαχαίρια», σχολιάζει σοκαρισμένος, παρακολουθώντας τη συμπλοκή.

Ένας τρίτος νεαρός, ο οποίος ήταν επιβάτης σε ένα από τα ηλεκτρικά σκούτερ, ήταν επίσης παρών στην συμπλοκή, αλλά στο βίντεο δεν φαίνεται να συμμετέχει στον καβγά.

Το βράδυ του Σαββάτου, μεγάλος αστυνομικός κλοιός είχε σχηματιστεί στη κοντινή διασταύρωση των οδών Stretford και Chorlton, με πολίτες να λένε ότι σχετίζεται με το περιστατικό.

Σήμερα Δευτέρα (13.07.2026), η αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά στη συμπλοκή. Πρόκειται για έναν 22χρονο άνδρας και ένα 17χρονο αγόρι που συνελήφθησαν για το περιστατικό παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση.

Οι αρχές αναζητούν επίσης τα άλλα τρία άτομα στο πλαίσιο της έρευνας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ δήλωσε: «Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε ένα περιστατικό στην οδό Jackson Crescent, στο Hulme περίπου στις 3 μ.μ. το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, μετά από αναφορές για συμπλοκή μεταξύ μιας ομάδας ατόμων που αφορούσε αντικείμενα με λεπίδες. Δύο άνδρες υπέστησαν σοβαρά τραύματα και παραμένουν στο νοσοκομείο για θεραπεία».

«Ένα αγόρι – ηλικίας 17 ετών – συνελήφθη ως ύποπτο για συμπλοκή, επίθεση, σοβαρή σωματική βλάβη και κατοχή με πρόθεση προμήθειας ναρκωτικών κατηγορίας Β. Συνελήφθη επίσης ως ύποπτος για αποφυγή αστυνομικής κράτησης και επίθεση σε αστυνομικό», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Ένας άνδρας – ηλικίας 22 ετών – συνελήφθη ως ύποπτος για συμπλοκή, κατοχή ναρκωτικών κατηγορίας Β και κατοχή με πρόθεση προμήθειας ναρκωτικών κατηγορίας Β. Και οι δύο παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν οι πλήρεις συνθήκες αυτού του περιστατικού και να εντοπιστούν άλλοι ύποπτοι. Δεν πιστεύεται ότι υπάρχει κάποια ευρύτερη απειλή για την κοινότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ