Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βολιβία: Από τη φυλακή στο νοσοκομείο η πρώην μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες

Βολιβία: Από τη φυλακή στο νοσοκομείο η πρώην μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η συντηρητική πρώην γερουσιαστής και κατόπιν μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, διακομίστηκε την Τετάρτη (17/3) από τη φυλακή όπου κρατείτο τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο. Η συντηρητική πολιτικός έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας για το πραξικόπημα που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της φυλακής γυναικών της Λα Πας, Καρίνα Φιγκερόα, η 53χρονη πολιτικός παρουσίασε υπέρταση και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της σε νοσοκομείο. «Ασθενεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί θα μας κρατούν ενήμερους για την κατάστασή της», ανέφερε η κ. Φιγκερόα στο Radio Éxito. Χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμπτώματα ή τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας της Τζανίνε Άνιες. 

Η 53χρονη συντηρητική πολιτικός και αρκετοί υπουργοί της μεταβατικής κυβέρνησής της συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της έρευνας των δικαστικών αρχών για το πραξικόπημα που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες το 2019. Η Τζανίνε Άνιες αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και καταγγέλλει με τη σειρά της ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις