Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βολιβία: Ένταλμα σύλληψης για τον Έβο Μοράλες

Βολιβία: Ένταλμα σύλληψης για τον Έβο Μοράλες

Η εισαγγελία στη Βολιβία εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες που βρίσκεται εξόριστος στην Αργεντινή.

Το ένταλμα κατά Μοράλες είναι στο πλαίσιο ανοικτής έρευνας για στάση, τρομοκρατία και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση.

Το κείμενο που υπογράφουν οι εισαγγελείς της Λα Πας Τζίμι Αλμάνσα και Ρίτσαρντ Βιγιάκα διατάσσει τις δυνάμεις της τάξης να “συλλάβουν και να οδηγήσουν τον Χουάν Έβο Μοράλες.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εις βάρος του Φαουστίνο Γιούκρα Γιάργουι, ηγετικού στελέχους του MAS, του αριστερού κόμματος του Μοράλες, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι βοήθησε τον Μοράλες να ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίν Ανιές, γράφει η εφημερίδα El Deber.

Ο πρώτος αυτόχθων πρόεδρος της χώρας των Άνδεων διακήρυξε την επανεκλογή για μια τέταρτη θητεία στην προεδρία μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου. Ωστόσο καταγγελίες για νοθεία προκάλεσαν βίαιες διαδηλώσεις που διήρκεσαν εβδομάδες, οι οποίες τον ανάγκασαν να παραιτηθεί και να φύγει εξόριστος στο Μεξικό.

“Δεν φοβάμαι τη σύλληψη”, είπε ο πρώην πρόεδρος προσθέτοντας ότι δεν θα βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για να δικαιολογήσουν μια δίκη του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις