Κόσμος

Βολιβία: Κατάρρευση χρυσωρυχείου στην Λα Πας – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χρυσωρυχείο κατέρρευσε στην Βολιβία, παρασέρνοντας στο θάνατο τουλάχιστον 6 εργάτες.

Η τραγωδία εκτυλίχτηκε την Κυριακή το απόγευμα κοντά στην κοινότητα Μαπίρι της Βολιβίας, που διοικητικά υπάγεται στον νομό της πρωτεύουσας Λα Πας.

«Χθες βρήκαμε δυο πτώματα και σήμερα ανασύραμε κι άλλα», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, ο Ουμπάλντο Τόρες, κάνοντας λόγο για «πέντε νεκρούς και έναν επιζώντα».

Στο κέντρο υγείας της Μαπίρι ο Ρούντι Σαλσέδο, τοπικός πολιτικός ηγέτης, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Unitel.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε social media εικονίζουν κατοίκους που προσπαθούν να βγάλουν τα πτώματα των θυμάτων από όγκους λάσπης στην όχθη ποταμού.

Ο Εντουάρντο ντελ Καστίγιο, υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι «θαμμένοι».

«Άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά», ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Οι χρυσωρύχοι, σύμφωνα με τις αρχές, εργάζονταν νόμιμα, ήταν μέλη συνεταιρισμού που έχει λάβει άδεια για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156