Κόσμος

Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Εβο Μοράλες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βολιβία. Ο πρόεδρος της χώρας Εβο Μοράλες ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Εβο Μοράλες τις τελευταίες ημέρες δέχονταν τεράστιες πιέσεις να εγκαταλείψει την εξουσία και τελικά ενέδωσε. Ανακοίνωσε ότι παραιτείται, έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων ενάντια στην επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία.

«Υποβάλλω την παραίτησή μου από τον προεδρικό θώκο» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο 60χρονος ηγέτης, που κυβερνά τη Βολιβία από το 2006 και την παραίτηση του οποίου ζήτησαν ο στρατός και η αστυνομία.

«Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να αποκατασταθεί η κοινωνική ειρήνη» δήλωσε ο Μοράλες, ο αντιπρόεδρος του οποίου Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα θα υποβάλει επίσης την παραίτησή του.

Νωρίτερα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βολιβίας, στρατηγός Ουίλιαμς Κάλιμαν, είχε ζητήσει από τον Έβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες αντιμέτωπος με ένα κύμα διαμαρτυριών για την επανεκλογή του, να παραιτηθεί «για το καλό της Βολιβίας».

«Αφού αναλύσαμε την εσωτερική συγκρουσιακή κατάσταση, ζητάμε από τον πρόεδρο να απαρνηθεί την προεδρική θητεία του, προκειμένου να επιτρέψει να επικρατήσει η ειρήνη και η διατήρηση της σταθερότητας, για το καλό της Βολιβίας μας» δήλωσε ο στρατηγός ενώπιον του Τύπου.

Με την πολιτική κρίση να επιδεινώνεται στη Βολιβία, υπουργοί και βουλευτές, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενγκ Λιγιουάν: Το «ισχυρό όπλο» της Κίνας – Η πρώην σοπράνο που δίνει το «ανθρώπινο πρόσωπο» στην εικόνα του Σι Τζινπίνγκ
Κομψή και ευδιάθετη προβάλλει την πιο προσιτή εικόνα της χώρας, παρά τις διαφωνίες της με τις ΗΠΑ σε ζητήματα που εκτείνονται από το εμπόριο έως την Ταϊβάν
Πενγκ Λιγιουάν
Αντόνιο Ταγιάνι: «Οι γυναίκες με μακριές φούστες γίνονται καλύτερες μητέρες» – Σάλος στην Ιταλία
«Ωραίο να παντρευτεί κανείς μια εντυπωσιακή γυναίκα», είπε, αλλά μια τέτοια γυναίκα - κατά τον Ταγιάνι - ενδέχεται να «έχει περάσει από μια σειρά σχέσεων, να έχει χωρίσει πολλούς συντρόφους, και να έχει την τάση να απατά».
Αντόνιο Ταγιάνι 7
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ σε δείπνο στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν τα πήγαμε καλύτερα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Στο πλαίσιο της επίσημης υποδοχής, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε στον Σι Τζινπίνγκ ένα ειδικά κατασκευασμένο άγαλμα φαλακρού αετού, του εθνικού συμβόλου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ