Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βολιβία: Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Εξωτερικών

Βολιβία: Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Εξωτερικών
Φωτογραφία video grab

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, ο Ροχέλιο Μάιτα, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. «Ο υπουργός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα βιοασφάλειας, βρίσκεται σε απομόνωση και υπό ιατρική επίβλεψη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ο Ροχέλιο Μάιτα είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Λουίς Άρσε που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό. Την 28η Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας Εντμούντο Νοβίγιο διαγνώστηκε επίσης ότι μολύνθηκε. Επίσης βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χόρχε Ρίχτερ δήλωσε ότι έχουν μολυνθεί επίσης κάποιοι υφυπουργοί, αλλά δεν έγινε πιο συγκεκριμένος. Διαβεβαίωσε ότι ο Άρσε, όπως και ο αντιπρόεδρος Νταβίντ Τσοκεουάνκα, υποβλήθηκαν σε τεστ που είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ η Βερόνικα Ουρτάδο, γραμματέας αρμόδια για τη δημόσια υγεία στον δήμο της πρωτεύουσας Λα Πας, ανέφερε ότι ο δήμαρχος Λουίς Ρεβίγια προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορονοϊό, έχει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της χώρας της Λατινικής Αμερικής, οι βολιβιανές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 162.661 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων οι 9.201 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 ή επιπλοκών της, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις