Κόσμος

Volkswagen: Ανακαλούνται 800.000 οχήματα – Πιθανό πρόβλημα στα πεντάλ

Ο όμιλος Volkswagen ανακαλεί προληπτικά περίπου 800.000 οχήματα σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός πιθανού προβλήματος στα πεντάλ αυτοκινήτων της μάρκας Φολκσβάγκεν αλλά και της μάρκας Porsche, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ανάκληση αφορά 391.000 αυτοκίνητα Touareg της VW και 409.477 αυτοκίνητα Cayenne της Πόρσε, που συναρμολογήθηκαν από το 2011 ως το 2016, διευκρίνισε ο όμιλος σε δύο χωριστές ανακοινώσεις του.
Το πρόβλημα αφορά ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του ενός από τα πεντάλ των οχημάτων αυτών. «Εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου» και πλέον έχει «διορθωθεί» στα οχήματα των ίδιων τύπων που παράγονται σήμερα, εξήγησε ο όμιλος Φολκσβάγκεν.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση θα ενημερωθούν από τη Φολκσβάγκεν, η οποία «θα έλθει σε απευθείας επαφή μαζί τους», αναφέρεται ακόμη. Ο τεχνικός έλεγχος και η αποκατάσταση του προβλήματος αυτού δεν θα χρειαστεί περισσότερη από μισή ώρα.
Μερικές ημέρες νωρίτερα ο όμιλος είχε ανακοινώσει την ανάκληση 177.000 αυτοκινήτων Passat λόγω ενός πιθανού προβλήματος στα ηλεκτρικά τους, ενώ τον Φεβρουάριο είχε γνωστοποιήσει, όπως και άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την ανάκληση 680.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω ενός πιθανόν ελαττωματικού αερόσακου, παραγωγής της ιαπωνικής Takata, με τον οποίο ήταν εφοδιασμένα.
Η εμβληματική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη, τον Σεπτέμβριο, πως είχε εγκαταστήσει παράνομα λογισμικό παραποίησης των αποτελεσμάτων των ελέγχων εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της διεθνώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έρευνα για τρομοκρατία ξεκινάει η Ρωσία μετά την ουκρανική επίθεση σε βιομηχανική εγκατάσταση στο Νίζνι Νόβγκοροντ
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα μια επίθεση εναντίον «του διυλιστηρίου πετρελαίου του Κστόβο», «ενός από τα πιο μεγάλα διυλιστήρια της Ρωσίας, που παράγει καύσιμα και λιπαντικά»
ρωσια ουκρανια
Ζώνες «πολέμου» Γαλλία και Γερμανία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις με μολότοφ, λεηλασίες, τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γαλλία, βόμβα μολότοφ έβαλε φωτιά στο πόδι αστυνομικού, με έναν διαδηλωτή να σπεύδει να τον βοηθήσει
γερμανια
Ο Τραμπ προκαλεί ξανά το Ιράν παρά τις απειλές Χαμενεΐ: «Πρέπει να τακτοποιήσουμε στόχους στο Βουνό της Αξίνας»
Οι νέες δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγες ώρες μετά την εντολή που έδωσε ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ στα ιρανικά στρατεύματα, να χτυπήσουν χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν ξανά τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ