Κόσμος

Volkswagen: Δεκάδες μεγαλομέτοχοι θα κινηθούν νομικά εναντίον της

Δεκάδες μεγαλομέτοχοι της Volkswagen σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας προσφεύγοντας σε γερμανικό δικαστήριο και διεκδικώντας αποζημίωση για την βουτιά που κατέγραψαν οι μετοχές της λόγω του σκανδάλου με τις παραποιημένες τιμές ρύπων.

Η νομική εταιρία Nieding + Barth είπε σήμερα ότι θα προσφύγει για το θέμα αυτό σε περιφερειακό δικαστήριο στο Μπρούνσβικ αυτή την εβδομάδα, αξιωνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις και εκπροσωπώντας 66 θεσμικούς επενδυτές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
«Επιπροσθέτως, συγκεντρώσαμε αρκετές χιλιάδες ιδιωτών επενδυτών. Κατά συνέπεια, πιστεύουμε ότι είμαστε η μεγαλύτερη πλατφόρμα για αγωγές κατά της Volkswagen στη Γερμανία», δήλωσε ο Κλάους Νίντινγκ από την νομική εταιρία Nieding + Barth.
Οι μετοχές της Volkswagen έχουν χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας τους, ή περίπου 22 δισεκ. ευρώ, από τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρία παραδέχθηκε ότι παραπλάνησε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τις εκπομπές με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.
Η νομική εταιρία σχεδιάζει να ακολουθήσει το επονομαζόμενο μοντέλο αξιώσεων κεφαλαιαγοράς, μια γερμανική νομική διαδικασία που χρησιμοποιεί δικαστικές αποφάσεις για μεμονωμένους επενδυτές ως παράδειγμα για να καθορίσει τις αποζημιώσεις για άλλους που επλήγησαν εξίσου.
Η Nieding + Barth είπε ότι θα υποστηρίξει πως η VW είχε γνώση της παραβίασης των κανονισμών για τις εκπομπές των ντιζελοκινητήρων πριν από την πρώτη της ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό τον Σεπτέμβριο και ότι θα έπρεπε να είχε ενημερώσει νωρίτερα την κοινή γνώμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16