Site icon NewsIT

«Βόμβα» στην Ιταλία: Φήμες ότι ο ΥΠΕΞ Ντι Μάιο εγκαταλείπει τα «Πέντε Αστέρια»

21.06.2022 | 16:48
«Βόμβα» στην Ιταλία: Φήμες ότι ο ΥΠΕΞ Ντι Μάιο εγκαταλείπει τα «Πέντε Αστέρια»

Σε πολιτική δίνη εισέρχεται η Ιταλία, καθώς σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η πιθανότατη αποχώρηση του Ντι Μάιο θα προκαλέσει κλυδωνισμούς και στο κυβερνητικό σχήμα, μία «συνιστώσα» του οποίου αποτελεί το κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Ο ίδιος ο Ντι Μάιο διαρρέει πως προτίθεται να δημιουργήσει νέα, δική του ομάδα στη Γερουσία, στην οποία αναμένεται να προσχωρήσουν τουλάχιστο δέκα γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων. Μένει να διαπιστωθεί αν ο Λουίτζι Ντι Μάιο θα καταφέρει, μετά τις όποιες εξελίξεις, και να παραμείνει και υπουργός εξωτερικών της χώρας.

Ο λόγος που οδήγησε στις αιφνίδιες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία φέρεται να είναι η σύγκρουση του Υπουργού Εξωτερικών με τον νυν επικεφαλής του κινήματος, Τζουζέπε Κόντε, και με την πλειοψηφία των βουλευτών και γερουσιαστών των Πέντε Αστέρων, οι οποίοι κατηγορούν τον Ντι Μάιο για υπερβολικά «μετριοπαθή», κεντρώα γραμμή.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version