Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Βόμβα» του Anadolu! Η Τουρκία θα ζητήσει έκδοση των «8» από την Interpol!

«Βόμβα» του Anadolu! Η Τουρκία θα ζητήσει έκδοση των «8» από την Interpol!
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

– Η Τουρκία αγνοεί την τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητά “χείρα βοηθείας” από την Interpol!
– Το -κρατικό- πρακτορείο Ανατολή αποκαλύπτει όσα έγιναν στην σημερινή δίκη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Κωνσταντινούπολη
– Το Δικαστήριο διέταξε να αποσταλεί “κόκκινο δελτίο” για την έκδοσή τους στην Τουρκία
– “Καταπέλτης” το κατηγορητήριο – Τους κατηγορούν πως ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν ο οποίος χθες -όλως τυχαίως- έδωσε… γραμμή!

Η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει… bypass στην τελεσίδικη άρνηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ζητώντας από την Interpol την έκδοση των οκτώ αξιωματικών!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ανατολή, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους 8, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol “κόκκινο δελτίο” για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, το Anadolu σημειώνει πως η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των Τούρκων αξιωματικών είναι καταπέλτης.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να είχαν συστήσει την ομάδα που θα δολοφονούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν που έδωσε… γραμμή

Τουρκία

Εδώ να υπενθυμιστεί ότι μόλις χθες, Τρίτη 15.09.2018, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ξανά αιχμές για την Ελλάδα αναφορικά με την χορήγηση ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016.

«Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO (γκιουλενιστές)», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές αρχές.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.

«Σήμερα, κάποιες χώρες επιχειρούν επίμονα να προκαλέσουν το χάος. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο με τα… μηνύματα Ερντογάν προς Τουρκία μεριά

Με πληροφορίες από: onalert.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις