Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Βόμβες” Μόσχας: Προσχεδιασμένα τα επεισόδια στα Σκόπια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Ρωσία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της, καλεί να σταματήσουν οι εξωτερικές πιέσεις προς τα Σκόπια και να επιτραπεί στις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποφασίσουν μόνες τους για το μέλλον.

“Διακατεχόμαστε από βαθιά ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στη FYROM. Στις 27 Απριλίου, η αντιπολίτευση που έχασε τις βουλευτικές εκλογές προσπάθησε να αρπάξει την εξουσία με τη βία” αναφέρει το ρώσικο υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο αναφέρει πως ως αποτέλεσμα του επεισοδίου που προκλήθηκε από διαδηλωτές που μιλούσαν κατά κάποιων “απατεώνων”, κόσμος τραυματίστηκε, κάποιοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ προσθέτει πως αξιωματούχοι της ΕΕ, πρέσβεις και μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες όπως και οι ΗΠΑ άμεσα καλωσόρισαν την εκλογή του νέου προέδρου του κοινοβουλίου.

“Μια τόσο γρήγορη και συντονισμένη αντίδραση αναμφίβολα αποδεικνύει πως ότι έγινε ήταν προσχεδιασμένο και εις γνώσιν των “εξωτερικών επιτηρητών” της Σκοπιανής αντιπολίτευσης” αναφέρει το υπουργείο, το οποίο παράλληλα καλεί για λύση στην κατάσταση με διακομματικό διάλογο.

“Είναι αναγκαίο να σταματήσει κάθε εξωτερική πίεση και να αφεθούν οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους” καταλήγει η δήλωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε