Κόσμος

Βομβιστής ανατινάχτηκε στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 8 νεκροί – Οι αρχές υποψιάζονται τους Ταλιμπάν

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι συν ο δράστης σκοτώθηκαν σήμερα, όταν ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα -στην πλειονότητά τους ισλαμιστές κληρικοί- στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, ανέφεραν αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας.

Τα θύματα λάμβαναν μέρος σε συγκέντρωση κατά της τρομοκρατίας και ζητούσαν να επικρατήσει ειρήνη, δήλωσαν οι Αρχές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση, γεγονός που επιτείνει το κλίμα τρομοκράτησης των πολιτών, πριν από τις εθνικές και τοπικές εκλογές στις 20 Οκτωβρίου.

Από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Καμπούλ τους τελευταίους μήνες, έχουν βρει τραγικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι. Το κύμα βίας δεν διακόπηκε ούτε κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου, άγνωστοι οπλισμένοι με τουφέκια και ρουκέτες πολιόρκησαν το βαριά οχυρωμένο αρχηγείο του υπουργείου Εσωτερικών, για περισσότερο από δύο ώρες. Τον Απρίλιο, δύο εκρήξεις στην Καμπούλ σκότωσαν τουλάχιστον 26 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννέα δημοσιογράφων που κάλυπταν την αρχική έκρηξη βομβιστή αυτοκτονίας.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι ανατινάχτηκε έξω από ένα κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην πόλη.

 Afganistan

 Στην αντεπίθεση τζιχαντιστές και αντάρτες Ταλιμπάν

Ομάδες προσκείμενες στην τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό κράτος” έχουν αναλάβει την ευθύνη πολλών αιματηρών ενεργειών στην Καμπούλ. Ωστόσο, αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι έργο του δικτύου Haqqani. Πρόκειται για μία ομάδα που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδιώκουν να επαναφέρουν την αυστηρή ισλαμική κυριαρχία μετά την εκτόπισή τους το 2001

Οι επαρχιακές πόλεις του Αφγανιστάν έχουν, επίσης, πληγεί καθώς οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει τη δράση τους σε ολόκληρη τη χώρα, από τη στιγμή που ανακοίνωσαν την έναρξη της εαρινής αντεπίθεσης τον Απρίλιο.

Πηγή: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B»
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 6
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 6