Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Επικρίνει τον Αντόνιο Γκουτέρες μετά την δήλωσή του για αποπυρηνικοποίηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έκκληση του Αντόνιο Γκουντέρες για αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ, χαρακτηρίστηκε από την Βόρεια Κορέα ως «επικίνδυνη». Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας μάλιστα, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΟΗΕ ότι έτσι δείχνει «συμπάθεια» προς την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στη Σεούλ, ο Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι «υποστηρίζει πλήρως» την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, που ανήγαγε σε «θεμελιώδη στόχο για να υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

Σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Σον Γκιονγκ, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΟΗΕ ότι επέδειξε «συμπάθεια» προς την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ και τον κάλεσε να «μη ζητάει ούτε να δέχεται διαταγές» από άλλες χώρες για το πώς θα κινηθεί έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου για τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που χαρακτηρίζονταν από χονδροειδή έλλειψη αμεροληψίας και δικαιοσύνης», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα και αναμεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Είπε πως η επιδίωξη να υπάρξει «πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας στρέφεται εναντίον «της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας του.

Ουάσινγκτον και Σεούλ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, που θα είναι η έβδομη στην ιστορία της.

«Θα συμβουλεύαμε τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες να είναι προσεκτικός», να μην εκστομίζει «επικίνδυνα λόγια» και να μην προβαίνει σε «επικίνδυνες πράξεις», πρόσθεσε ο υφυπουργός, παρομοιάζοντας τις δηλώσεις αυτές με το να ρίχνει κανείς «λάδι στη φωτιά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιβλητική η καμπίνα του νέου Air Force One του Ντόναλντ Τραμπ: Οι χρυσές λεπτομέρειες και τα καθίσματα μασάζ
Τα μαξιλάρια, οι ζώνες ασφαλείας και τα σερβίτσια που έχουν τη σφραγίδα του Τραμπ, ενώ υπάρχει και μια ευρύχωρη αίθουσα συσκέψεων με δερμάτινους καναπέδες και τραπέζι
Το νέο επιβλητικό Air Force One του Ντόναλντ Τραμπ
Η Γερμανία «δείχνει» τις ουκρανικές αρχές για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream
Ο στόχος ήταν να διακοπούν μόνιμα οι παραδόσεις αερίου μέσω των αγωγών και να εμποδιστεί η Ρωσία από το να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από το εμπόριο φυσικού αερίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πολεμικές προσπάθειές της
Αναταράξεις στην επιφάνειας της θάλασσας μετά την έκρηξη τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα 6
Όλεθρος στο Κίεβο από μπαράζ ρωσικών επιθέσεων: Στους 18 οι νεκροί και σχεδόν 100 τραυματίες
Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι στόχευσε κατοικημένες περιοχές - Έχουν ισοπεδωθεί κτίρια στο Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις - Η Μόσχα τονίζει ότι θα αυξήσει την πίεση
Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο
Πάνω από 90 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γαλλία μέσα σε 15 ημέρες - Σε επιφυλακή οι αρχές για νέο κύμα καύσωνα
Η υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Γαλλίας ζήτησε από τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και κατήγγειλε επικίνδυνες συμπεριφορές νέων που πηδούν στα κανάλια από γέφυρες για να δροσιστούν
REUTERS