Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση άγνωστου βλήματος

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση άγνωστου βλήματος

Σε ακόμη μια δοκιμή, για την οποία όμως δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, προχώρησε την Πέμπτη (31.10.2019) η Βόρεια Κορέα.

Η είδηση πως η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα δοκιμή, “ήρθε” μέσα από ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δυο αγνώστων στοιχείων βλήματα προς την θάλασσα στα ανατολικά της, στην περιοχή ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς τι ήταν… ακριβώς αυτό που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Ο στρατός της Σεούλ, πάντως, βρίσκεται σε επαγρύπνηση ενώ παρακολουθεί την κατάσταση για πιθανές νέες δοκιμές, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο.

Από την πλευρά της, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως “φαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο” και συμβούλευσε τα πλοία να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα, θα είναι η πρώτη που κάνει η Πιονγκγιάνγκ τον τελευταίο σχεδόν έναν μήνα και η 12η από τον περασμένο Μάιο.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου ότι δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο και αποσκοπεί στην αποτροπή εξωτερικών απειλών και στην ενίσχυση της αυτοάμυνάς της.

Με πληροφορίες και από CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις