Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και αντιδράσεις από Λονδίνο και Παρίσι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, προτρέποντας την Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

“Η Βρετανία καταδικάζει την απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Η Βρετανία παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και επαινεί τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και των περιφερειακών εταίρων που επιδιώκουν την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο και προασπίζουν την περιφερειακή σταθερότητα. Προτρέπουμε τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον διάλογο”.

Η Γαλλία, από την πλευρά της, καταδίκασε σήμερα τη νέα εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, εκτιμώντας ότι αυτές οι επαναλαμβανόμενες εκτοξεύσεις υπονομεύουν “την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια”

“Η Γαλλία καλεί για άλλη μια φορά τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απαντήσει στις προτάσεις για διάλογο που διατύπωσαν οι ΗΠΑ κα η Νότια Κορέα προκειμένου να υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της πλήρους, επαληθεύσιμης και μη αναστρέψιμης αποπυρηνικοποίησης”, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
16
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52