Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων – ΗΠΑ: Απειλεί τους γείτονές της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε επιτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δοκιμές αυτές έρχονται μέσω της νέας παρατεταμένης αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, για αποπυρηνικοποίηση.

Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χλμ πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, ανέφερε το KCNA.

Η ανάπτυξη των πυραύλων παρέχει «στρατηγική σημασία να έχουμε ένα ακόμη αποτελεσματικό μέσο αποτροπής για την πιο αξιόπιστη εγγύηση της ασφάλειας του κράτους μας και τον ισχυρό περιορισμό των στρατιωτικών ελιγμών των εχθρικών δυνάμεων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το ασιατικό κράτος κατηγορεί για χρόνια τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για «εχθρική πολιτική» απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

Οι συνομιλίες που αποσκοπούσαν στη κατάργηση των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των αμερικανικών κυρώσεων έχουν παγώσει από το 2019.

«Απειλή για τους γείτονές της»

«Η εκτόξευση πυραύλων συνιστά απειλή για τους γείτονές της» τόνισαν από τη μεριά τους οι ΗΠΑ.

«Αυτή η δραστηριότητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτει στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Λίγο νωρίτερα, το το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε επιτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χλμ πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με το KCNA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
16
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52