Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την κόρη του στην εκτόξευση πυραύλου

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την κόρη του στην εκτόξευση πυραύλου
Reuters

Και ενώ όλοι περίμεναν πως η είδηση που μας έρχεται από την Βόρεια Κορέα θα είναι η εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, φαίνεται πως άλλος είναι ο λόγος που απασχόλησε έντονα τα μέσα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά – δημόσια – μαζί με την κόρη του.

Ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν κρατούσε από το χέρι την κόρη του, για την οποία, μέχρι πρότινος, κανείς δεν γνώριζε αν όντως… υπήρχε.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς δεν είχε επιβεβαιώσει ποτέ μέχρι τώρα καμία ύπαρξη οικογένειας του ηγέτη.

Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε από την πλευρά τους ότι ο Κιμ παντρεύτηκε τη Ρι Σολ Γιου το 2009, η οποία έφερε στον κόσμο τρία παιδιά από το 2010 έως το 2017, χωρίς να διευκρινίζουν το φύλο τους.

Για τον Τσέονγκ Σέονγκ – τσανγκ, ειδικό στη Βόρεια Κορέα στο νοτιοκορεατικό ινστιτούτο Sejong, θα μπορούσε να είναι το δεύτερο, πιθανόν, παιδί του Κιμ, τη Ζου Άε.

Το 2013, ο πρώην σταρ του αμερικανικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης NBA, Ντένις Ρόντμαν, σε μια επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, είχε δώσει μια σπάνια μαρτυρία της ύπαρξης αυτού του παιδιού, το οποίο και είχε συναντήσει.

Η εμφάνισή της επαναφέρει τις υποθέσεις για μια μελλοντική μεταβίβαση της δυναστικής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η Βόρεια Κορέα είχε επιβεβαιώσει ότι στις 24 Μαρτίου πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός Hwasong-17 – που είναι από τα πιο ισχυρά όπλα της Πιονγκγιάνγκ και που αποκαλείται «πύραυλος τέρας» από στρατιωτικούς αναλυτές – όμως η Σεούλ είχε αμφισβητήσει στη συνέχεια αυτή τη δήλωση.

Αυτήν τη φορά, οι αναλυτές δήλωσαν πως η δοκιμή φαίνεται να ήταν επιτυχημένη.

«Αυτή η εκτόξευση είναι σημαντική γιατί πρόκειται (πιθανόν) για την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή» αυτού του πυραύλου, δήλωσε ο Τζόζεφ Ντέμψι, ερευνητής στο Internation Institute for Strategic Studies.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα συζητήσει μεθαύριο, Δευτέρα για τη Βόρεια Κορέα κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, μετά τη δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) ικανού να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις