Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ τα βάζει (και) με την Ιαπωνία! “Κινδυνεύετε με καταστροφή”

Γκουάμ

Στα ανοιχτά μέτωπα που έχει ο Κιμ Γιογνκ Ουν με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα: η Ιαπωνία. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέα απειλεί ανοιχτά και… προειδοποιεί το Τόκιο!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από το ξημέρωμα της περασμένης Τρίτης, όταν η νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα σήμανε, κυριολεκτικά, συναγερμό στην Ιαπωνία.

Και ενώ όλα μοιάζουν να κρέμονται ξανά από μια κλωστή, η Βόρεια Κορέα επιμένει να προκαλεί και αυτή τη φορά να βάζει στο στόχαστρό της την Ιαπωνία.

Την “προειδοποίησε” μάλιστα ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή» επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ.

“Το αφεντικό της Ιαπωνίας”

Σε άρθρο γνώμης που μετέδωσε την Τετάρτη (30.08.2017) το βορειοκορεάτικο πρακτορείο KCNA, η Πιονγκγιάνγκ τα… βάζει με το Τόκιο!

«Η Ιαπωνία σήκωσε τα μανίκια για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του αφεντικού της κατά της Βόρειας Κορέας», αναφέρει το κείμενο.

«Η στρατιωτική σύνδεση των συμμάχων έχει αναχθεί σε σοβαρή απειλή για την κορεατική χερσόνησο και η Ιαπωνία δεν γνωρίζει ότι επιταχύνει την αυτοκαταστροφή της», τονίζει το KCNA.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο αναφέρεται συγκεκριμένα στις αμερικανικές βάσεις στο νησί Χοκάιντο.

Η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει προειδοποιώντας την Ιαπωνία να μην ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ διότι κινδυνεύει «με επικείμενη καταστροφή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις