Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Το πάτησε ο Κιμ κι ανατίναξε το γραφείο ενοποίησης στα σύνορα

Βόρεια Κορέα: Το πάτησε ο Κιμ κι ανατίναξε το γραφείο ενοποίησης στα σύνορα

Κάτι τρέχει στα σύνορα της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα! Κάτι που όταν μαθαίναμε πως η Πιονγκγιάνγκ σταματά κάθε σχέση με τη Σεούλ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τρίτης (16.06.2020) και οι πρώτες αναφορές ανέφεραν πως η Βόρεια Κορέα ανατίναξε (!) το γραφείο ενοποίησης που είχε ανοίξει στα σύνορα με τη Νότια Κορέα από το 2018.

Click4more Τα έσπασαν! Η Βόρεια Κορέα κόβει κάθε επικοινωνία με τη Νότια

Το κοινό γραφείο της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, το γραφείο σύνδεσης όπως ονομάζεται αλλιώς, βρίσκεται στα σύνορμα, στην Καεσόνγκ και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πλέον έχει γίνει… στάχτη και μπούρμπερη.

Καπνός φαίνεται πάνω από την Καεσόνγκ και σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας οφείλεται στην έκρηξη στο γραφείο σύνδεσης.

Την είδηση πως το γραφείο ενοποίησης ανατινάχθηκε από τη Βόρεια Κορέα έκανε γνωστή η… άλλη πλευρά, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η έκρηξη από την οποία καταστράφηκε το γραφείο σημειώθηκε το απόγευμα (τοπική ώρα), χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στο γραφείο σύνδεσης εργάζονταν δεκάδες αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, όμως παρέμενε κλειστό από τον Ιανουάριο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες, με τη Βόρεια Κορέα να κόβει κάθε επικοινωνία με τη Νότια εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα. Αλλά δεν έμεινε εκεί.

Εκνευρισμένη που αποστάτες στέλνουν φυλλάδια κατά του καθεστώτος και τρόφιμα από τη Νότια στη Βόρεια Κορέα, η Πιονγγιάνγκ δια της Κιμ Γιο Γιονγκ, της αδερφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν που κατά πολλούς… λύνει και δένει, είχε απειλήσει ουσιαστικά να… εξαφανίσει το γραφείο ενοποίησης.


Το γραφείο στην Καεσόνγκ όπως… ήταν – Φωτογραφία Reuters

Πρόσφατα, η Κιμ Γιο Γιονγκ είχε κατηγορήσει τη Νότια Κορέα για την κακή πορεία των διμερών σχέσεων και είχε προβλέψει (!) πως σύντομα η Σεούλ θα γινόταν μάρτυρας της κατάρρευσης του «άχρηστου» γραφείου.

Με πληροφορίες από rt.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις