Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Επιχορήγηση 200 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα!

Για πιθανότητα επιχορήγησης 200 εκατ. ευρώ των Σκοπίων από την Ελλάδα κάνει λόγο η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων – ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει – και πάνω σ’ αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Κότσο Ανγκιούσεφ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνόδευε σήμερα τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στην Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο, θα έχει πολλαπλά οφέλη από την φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής

Συνάντηση Ζάεφ με επιχειρηματίες

Την ίδια ώρα συνάντηση με επιχειρηματίες είχε στην Γευγελή είχε ο Ζόραν Ζάεφ. Από εκεί σημείωσε πως τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από την νέα φιλία με την Ελλάδα, θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί, στην Γευγελή, όπου με την συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει αυτά να πολλαπλασιαστούν.

«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι’ αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκαλεί και πάλι ο Χακάν Φιντάν: Απειλή για την Τουρκία η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών
«Δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει εργαλείο όσων θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να τη βυθίσουν στο χάος. Θέλουμε να διατηρήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας», ανέφερε
Ο Χακάν Φιντάν
Τρεις νεκροί όταν ελικόπτερο του NBC συνετρίβη ενώ κάλυπτε θανατηφόρο τροχαίο στο Λος Άντζελες
Η παρουσιάστρια του NBC4 Κολίν Γουίλιαμς, εμφανώς συγκλονισμένη και με δάκρυα στα μάτια, είπε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης: «Χάσαμε την επαφή με τους ανθρώπους μας»
Λος Άντζελες: Τρεις νεκροί όταν ελικόπτερο του NBC συνετρίβη ενώ κάλυπτε πολύνεκρο τροχαίο
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.