Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Σωρηδόν οι αλλαγές σε δημόσιες υπηρεσίες!

Βόρεια Μακεδονία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Η Βόρεια Μακεδονία… αλλάζει, με βάση τις “προσταγές” της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ποιες είναι οι τελευταίες αποφάσεις της γειτονικής χώρας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών “γέννησε” την Βόρεια Μακεδονία και η γειτονική χώρα προχωρά εδώ και εβδομάδες σε αλλαγές σε επιγραφές, κτίρια και δημόσιες υπηρεσίες.

Τα τελευταία “χτυπήματα”, αφορούν στην ενημέρωση, τα ταχυδρομεία και την ηλεκτρική ενέργεια.

Τι αλλάζει στην Βόρεια Μακεδονία

Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την μετονομασία του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, των ταχυδρομείων και της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, από «Μακεδονικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο» που είναι η σημερινή του ονομασία, μετονομάζεται σε «Μιντιακό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο».

Η δημόσια εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από «Σταθμοί Ηλεκτροπαραγωγής της Μακεδονίας» μετονομάζεται σε «Σταθμοί Ηλεκτροπαραγωγής της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ το νέο όνομα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, από «Μακεδονικά Ταχυδρομεία» που είναι σήμερα μετατρέπεται σε «Ταχυδρομεία της Βόρειας Μακεδονίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις