Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Βραχυκύκλωμα προκάλεσε την πυρκαγιά με 14 νεκρούς ασθενείς με κορονοϊό

Βόρεια Μακεδονία: Βραχυκύκλωμα προκάλεσε την πυρκαγιά με 14 νεκρούς ασθενείς με κορονοϊό
Reuters

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η πυρκαγιά σε μονάδα κορονοϊού στο νοσοκομείο του Τέτοβο στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Σεπτεμβρίου. Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορονοϊό, στο νοσοκομείο της πόλης στη Βόρεια Μακεδονία, στις 8 Σεπτεμβρίου και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε καλώδιο συσκευής (απινιδωτή) με την οποία εκείνη την ώρα γινόταν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε έναν ασθενή, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία του Τετόβου, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη (05.10.2021).

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ημέρα που η Βόρεια Μακεδονία γιόρταζε την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της με πανηγυρικές εκδηλώσεις, κυρίως στα Σκόπια. Από την πυρκαγιά βρήκαν τραγικό θάνατο 12 ασθενείς και δύο επισκέπτες.

Βόρεια Μακεδονία – Η πολιτική κρίση μετά την τραγωδία

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της έρευνας της εισαγγελίας γνωστοποίησε ότι δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει, δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε και ο υφυπουργός Υγείας, Ιλίρ Χασάνι.

Οι δυο τους είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για λόγους ηθικής τάξης.

Ο Βένκο Φίλιπτσε προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, ενώ ο Ιλίρ Χασάνι από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του Αλί Αχμέτι.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι από την έρευνα της εισαγγελίας δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες για τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας και ως εκ τούτου δεν κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις