Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλευτής της Μέρκελ πέθανε εν ώρα πτήσης – Κατέρρευσε δίπλα στον άντρα της (pic)

Βουλευτής της Μέρκελ πέθανε εν ώρα πτήσης – Κατέρρευσε δίπλα στον άντρα της (pic)

Την τελευταία της πνοή άφησε την Κυριακή (21/3) εν ώρα πτήσης η Γερμανίδα βουλευτής Karin Strenz, που εκλέγεται με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ. Η 53χρονη πολιτικός επέστρεφε από την Κούβα μαζί με τον σύζυγό της.

Η Karin Strenz, όπως αναφέρει η Daily Mail, κατέρρευσε δίπλα στο άνδρα της καθώς επέστρεφαν αεροπορικώς από την Κούβα στην Φρανκφούρτη. Το πλήρωμα του αεροσκάφους προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Shannon Airport στην Ιρλανδία και η 53χρονη πολιτικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου της Karin Strenz, ενώ αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο λόγος επίσκεψης της 53χρονης πολιτικού στην Κούβα. 

Η Karin Strenz είναι μέλος της γερμανικής βουλής από το 2009 και δεν σκόπευε να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 53χρονη πολιτικός και άλλοι δύο βουλευτές εξετάζονται από τις γερμανικές αρχές για παράνομες οικονομικές συναλλαγές με το Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, στην Karin Strenz είχε επιβληθεί πρόστιμο από την Bundestag όταν νωρίτερα το 2021 παραδέχθηκε ότι μία από τις εταιρίες της είχε δεχθεί χρήματα από αμφιλεγόμενη πηγή, ενώ η 53χρονη έχει αποκλειστεί δια βίου από το το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις