Κόσμος

Βουλγαρία: Εκκενώθηκε χωριό εξαιτίας της υπερχείλισης φραγμάτων

Οι αρχές στη Βουλγαρία προχώρησαν στην εκκένωση χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία έπειτα από την υπερχείλιση φραγμάτων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 300 άτομα στο χωριό Τουτρτακάντσι στη Βουλγαρία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς το νερό κινείται απειλητικά προς το χωριό και το κοντινό φράγμα δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον όγκο των υδάτων που έχουν συγκεντρωθεί. Ο επικεφαλής του δήμου, Φίλτσο Φίλεφ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “ΒΤΑ” ότι το φράγμα Τουτρτακάντσι έχει ήδη ξεχειλίσει και ο όγκος των υδάτων οδήγησε τις αρχές στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Από τα ξημερώματα πυροσβέστες και αστυνομικοί βρίσκονται στο χωριό και βοηθούν στην εκκένωση του οικισμού. Το Τουτρτακάντσι έχει πολύ λίγους κατοίκους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε άλλες περιοχές και το επισκέπτονται κυρίως για τα Σαββατοκύριακα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ