Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βουλγαρία: Εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο στο Ρούσε!

Βουλγαρία: Εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο στο Ρούσε!

Εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο που σμιλεύονται με υπομονή, μεράκι και αγάπη, ξεχωριστά τόσο για τα μεγέθη, τον όγκο και το μήνυμά τους, που είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη, παρουσιάζονται στην παραδουνάβια πόλη Ρούσε στη Βουλγαρία, στη διάρκεια του “Ruse Ice Fest” που, κάθε χρόνο, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, διεξάγεται από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου και έχει “μετατραπεί” σε πρωταγωνιστή των χειμερινών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη βουλγαρική πόλη. Η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε το 2014 και φιλοδοξία των διοργανωτών ήταν να καταστεί ετήσιος θεσμός που θα αγκαλιάσουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Γλύπτες από διάφορες χώρες αψηφούν το κρύο και το ιδιαίτερο υλικό το οποίο καλούνται να δώσουν σχήμα , μορφή και ξεκινούν, έχοντας στο μυαλό τους την αρχική ιδέα να σμιλεύουν τεράστιες κολώνες πάγου (1 επί 1,5 μέτρο, βάρους 130 κιλών, έκαστη) και να τους δίνουν “ζωή”, με στόχο να δημιουργήσουν το πιο εντυπωσιακό γλυπτό πάγου.

Ενα άλλο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι το πόσο φιλικά περιβαλλοντικό είναι, επισημαίνουν οι διοργανωτές του, προσθέτοντας ότι, ο πάγος που χρησιμοποιείται για την δημιουργία των γλυπτών παράγεται με ειδική τεχνολογία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις