Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βουλγαρία: Η “Βόρεια Μακεδονία” πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία της με Αθήνα και Σόφια

Βουλγαρία: Η “Βόρεια Μακεδονία” πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία της με Αθήνα και Σόφια

“H Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Αθήνα και τη Σόφια προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ.

“Επισήμως τα Σκόπια ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την πλήρη εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδών πληροφοριών στα εγχειρίδια ιστορίας που γράφτηκαν τα τελευταία 70 χρόνια”, είπε ο Καρακατσάνοφ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, σε συνέντευξή της στο BGNES είπε ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας της. Όπως είπε η υπουργός, το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας θα είναι από τα πρώτα που θα επικυρώσουν το Ενταξιακό Πρωτόκολλο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις