Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βραβεία Grammy: Το μήνυμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για την Ουκρανία – «Πείτε την αλήθεια, μην σωπαίνετε»

Βραβεία Grammy: Το μήνυμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για την Ουκρανία – «Πείτε την αλήθεια, μην σωπαίνετε»

Η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (03.04.2022) στο Λας Βέγκας. Η «εμφάνιση-έκπληξη» ήταν αυτή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του εδώ και 38 ημέρες. 

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας προβλήθηκε στα βραβεία Grammy, σε μια στιγμή που κανείς δεν περίμενε. Το βίντεο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι προλόγισε ο κωμικός Τρέβορ Νόα, που ήταν και ο οικοδεσπότης της λαμπερής βραδιάς. 

«Ένα πράγμα που έκανε πάντα τη μουσική τόσο δυνατή είναι ο τρόπος που ανταποκρίνεται στην εποχή. Ακόμη και στους πιο σκοτεινούς καιρούς, η μουσική έχει τη δύναμη να ανεβάσει τα πνεύματα και να σας δώσει ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο. Και δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγη ελπίδα αυτή τη στιγμή περισσότερο από τον λαό της Ουκρανίας», είπε Τρέβορ Νόα, παρουσιάζοντας το βίντεο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας «εμφανίστηκε» στα βραβεία Grammy από ένα καταφύγιο στο Κίεβο, σύμφωνα με το Variety, με το βίντεο να έχει μαγνητοσκοπηθεί το τελευταίο 48ωρο. «Ο πόλεμος. Ποιο είναι το αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών. Τα παιδιά μας σχεδιάζουν πυραύλους, όχι πεφταστέρια. Πάνω από 400 παιδιά έχουν τραυματιστεί και 153 παιδιά πέθαναν. Και δεν θα τους δούμε ποτέ να ζωγραφίζουν», είπε.

«Οι γονείς μας είναι χαρούμενοι που ξυπνούν το πρωί σε καταφύγια, αλλά ζωντανοί. Οι αγαπημένοι μας δεν ξέρουν αν θα είμαστε ξανά μαζί. Ο πόλεμος δεν μας αφήνει να επιλέξουμε ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα μείνει στην αιώνια σιωπή» πρόσθεσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

«Οι μουσικοί μας φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν, τραγουδούν στους τραυματίες στα νοσοκομεία. Ακόμα και σε αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν, αλλά η μουσική θα ακουστεί ούτως ή άλλως», συνέχισε.

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να ακούμε. Στην πατρίδα μας πολεμάμε τη Ρωσία, η οποία φέρνει φρικτή σιωπή με τις βόμβες της. Την σιωπή του θανάτου», σημείωσε. 

«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας! Γεμίστε τη σήμερα, για να πείτε την ιστορία σας. Πείτε την αλήθεια για αυτόν τον πόλεμο στα social media, στην τηλεόραση. Υποστηρίξτε μας με όποιον τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε — αλλά μην σωπαίνετε. Και τότε θα έρθει η ειρήνη» κατέληξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις