Κόσμος

Βραζιλία: 11 νεκροί μετά από έφοδο της αστυνομίας σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη φαβέλα Βίλα Κρουσέιρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Η στρατιωτική αστυνομία στη Βραζιλία έκανε λόγο για δέκα «ύποπτους εγκληματίες» και μια κάτοικο που έπεσε νεκρή από αδέσποτη σφαίρα. Παράλληλα είπε πως οι αστυνομικοί έγιναν στόχος πυρών κατά την έναρξη μιας επιχείρησης «εντοπισμού και σύλληψης εγκληματιών».

Μεταξύ των υπόπτων που καταζητούνται είναι «αρχηγοί συμμοριών που κρύβονταν στη φαβέλα», ορισμένοι από αυτούς προέρχονταν «από άλλες περιοχές της Βραζιλίας», ειδικά από τα βορειοανατολικά.

Η σημερινή είναι η πιο θανατηφόρα επιδρομή εδώ και ένα χρόνο στο Ρίο. Τον Μάιο του 2021, σε αστυνομική επιχείρηση στη φαβέλα Ζακαρεζίνο σκοτώθηκαν 28 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, ο βαρύτερος απολογισμός στην ιστορία της πόλης.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, η σημερινή επιχείρηση στόχευσε ιδιαίτερα την «Comando Vermelho», μια από τις κύριες εγκληματικές φατρίες στη χώρα.

Η αστυνομία ανέφερε πυροβολισμούς στο πάνω μέρος της Βίλα Κρουσέιρο, «συμπεριλαμβανομένου του δάσος» που καλύπτει μέρος του λόφου.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν επτά τουφέκια εφόδου, πέντε πιστόλια, δέκα μοτοσικλέτες και έξι αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ