749 νέοι θάνατοι ασθενών που υπέκυψαν στον κορονοϊό και 11.385 κρούσματα μόλυνσης καταγράφηκαν στην Βραζιλία, την ώρα που ο Μπολσονάρο συνεχίζει να… δυσανασχετεί για τα μέτρα που έχουν παρθεί.
Έτσι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 13.149 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 188.974, ξεπερνώντας το άθροισμα επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων στη Γαλλία (177.700).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνεπώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Βραζιλία κατατάσσεται πλέον έκτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.
Σε πτώση η δημοτικότητα του Μπολσονάρο
Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των Βραζιλιάνων που επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο ασκεί την εξουσία στη λατινοαμερικάνικη χώρα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες και ανέρχεται πλέον στο 55,4% από 47% τον Ιανουάριο.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου MDA για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Μεταφορών (CNT) καταγράφει ότι μόλις το 39% του δείγματος εγκρίνει τον τρόπο που ασκεί την εξουσία ο Μπολσονάρο, από 48% τον Ιανουάριο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της κυβέρνησής του, οι πολίτες που της βάζουν «κακό ή πολύ κακό» βαθμό είναι πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από πέντε μήνες, με το ποσοστό τους να αυξάνεται από το 31% στο 43,4%.
click4more: Δράμα made in USA: Ακόμη 1.813 νεκροί από τον κορονοϊό
Το ποσοστό εκείνων που θεωρούν «καλό ή εξαίρετο» το κυβερνητικό έργο μειώθηκε συγκριτικά ελάχιστα, από το 34,5% στο 32%, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του προέδρου παραμένει σταθερός, ενώ η μείωση του ποσοστού όσων το χαρακτηρίζουν «ανεκτό» είναι αντίθετα θεαματική (23% από 32% τον Ιανουάριο).
Το 51,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο για τον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, το 42,3% αποδοκίμασε τα πεπραγμένα της ενώ το 6% δήλωσε αναποφάσιστο.
Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει ανοιχτά ταυτόχρονα δύο μεγάλα μέτωπα, αυτό της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας και αυτό της πολιτικής κρίσης μετά την πολύκροτη παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι αποπειράθηκε να αναμιχθεί σε έρευνες της αστυνομίας σε βάρος μελών της οικογένειάς του και συνεργατών τους.