Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βραζιλία: Μειώθηκε στο 4% το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρο

Βραζιλία: Μειώθηκε στο 4% το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρο

Μικραίνει το δημοσκοπικό προβάδισμα του Λούλα απέναντι στον Μπολσονάρο καθώς η Βραζιλία οδεύει προς το δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με την έρευνα του Νταταφόλια, ο Λούλα συγκεντρώνει το 49% των προθέσεων ψήφου, έναντι 45% του κ. Μπολσονάρου. Το προβάδισμα του Λούλα ήταν 5 μονάδες (49-44%) στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Νταταφόλια, που δημοσιοποιήθηκε πριν από πέντε ημέρες.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας είναι ±2%, στοιχείο που σημαίνει πως ο ακροδεξιός πρόεδρος δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πως έχει ισοφαρίσει τον προκάτοχό του (στο 47%).

Κατά τα ευρήματα του ινστιτούτου, το 94% των Βραζιλιάνων έχει ήδη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει, άρα το ποσοστό των αναποφάσιστων που προσπαθούν να πείσουν οι δύο αντίπαλοι συνεχίζοντας τις εντατικές εκστρατείες τους είναι πλέον μικρό.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Κυριακής, στο οποίο ο ακροδεξιός αναφέρθηκε στις υποθέσεις διαφθοράς επί των ημερών του Λούλα.

Η δημοσκόπηση του Νταταφόλια διενεργήθηκε από τη 17η ως τη 19η Οκτωβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.912 ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις