Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Βραζιλία: Νέο σοκ! Ρεκόρ με 67.860 κρούσματα σε μια μέρα – Άλλοι 1.284 νεκροί

Βραζιλία: Νέο σοκ! Ρεκόρ με 67.860 κρούσματα σε μια μέρα – Άλλοι 1.284 νεκροί

“Μούδιασμα” προκαλούν οι καθημερινοί αριθμοί του κορονοϊού στην Βραζιλία, ενώ τώρα είχαμε και εκτόξευση των κρουσμάτων.

Κι αυτό γιατί το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλα 67.860 – αποτελώντας νέο θλιβερό ρεκόρ – ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 1.284! Έτσι τα κρούσματα φτάνουν συνολικά τα 2,23 εκατομμύρια ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 82.771.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων σε μια μέρα είχε καταγραφεί τη 19η Ιουνίου (54.771) και η εκρηκτική αύξησή τους που ανακοινώθηκε χθες ήταν μάλλον απροσδόκητη.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμούσε πως η πανδημία έφθασε σε «πλατό», ότι δηλαδή η καμπύλη των κρουσμάτων μόλυνσης είχε σταθεροποιηθεί, και παρότρυνε τις αρχές να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν για να ελέγξουν την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα οι αριθμοί είναι… πολλαπλάσιοι

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας θεωρούνται πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα από μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, εξαιτίας του ότι ο αριθμός των τεστ είναι ανεπαρκής στη χώρα ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει και αυτός μολυνθεί, όπως εξάλλου αρκετά ακόμη μέλη της κυβέρνησής του.

Ο Μπολσονάρο παραμένει σε καραντίνα, αφού το τρίτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη πως ήταν θετικό, δύο εβδομάδες αφότου επιβεβαίωσε πως προσβλήθηκε.

Το σύνολο των επισήμως καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από κορονοϊό στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε χθες τα 4 εκατομμύρια, με τα μισά και πλέον στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις