Κόσμος

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο ακύρωσε την συνδρομή την κυβέρνησης στην εφημερίδα Φόλια

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ακύρωσε χθες Πέμπτη τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών του δημοσίου στην εφημερίδα Folha de S.Paulo, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας. Παράλληλα απείλησε με... όχι και πολύ συγκαλυμμένο τρόπο όσους κάνουν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε αυτή!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σήμερα [χθες Πέμπτη] αποφάσισα να ακυρώσω τη συνδρομή της κυβέρνησης στη Φόλια. Όποιος θέλει να διαβάζει τη Φόλια, να πηγαίνει να την αγοράζει», είπε ο αρχηγός του Κράτους σε βίντεο που μεταδόθηκε απευθείας μέσω Facebook στους Βραζιλιάνους, όπως κάνει κάθε εβδομάδα.

«Δεν πρόκειται πλέον να πετάμε λεφτά σε μια εφημερίδα όπως αυτοί. Και όσοι αγοράζουν διαφημιστικό χώρο στη Φόλια να προσέχουν», πρόσθεσε.

Στα χνάρια του Τραμπ

Το μέτρο είναι πανομοιότυπο με αυτό που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την περασμένη εβδομάδα σε βάρος των εφημερίδων The New York Times και The Washington Post, τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ότι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση.

Ο Μπολσονάρο ήδη από την προεκλογική εκστρατεία του που οδήγησε στην εκλογική του νίκη τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τα μεγαλύτερα μέσα της Βραζιλίας, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο Globo και το περιοδικό Veja.

Η Φόλια κατήγγειλε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη «διάκριση σε βάρος της» από πλευράς προεδρίας, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να κάνει «κριτική και αμερόληπτη δημοσιογραφία» έναντι της κυβέρνησής του.

Ύβρεις κατά του Globo

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, από τη Σαουδική Αραβία όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, ο ακροδεξιός πρόεδρος ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο καταφερόταν με σφοδρότητα εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου Globo, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Την οργή του Μπολσονάρο προκάλεσε η σύνδεση του ονόματός του με τη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου και ακτιβίστριας Μαριέλε Φράνκο τον Μάρτιο του 2018.

Η εισαγγελία στο Ρίο ντε Ζανέιρο κατόπιν χαρακτήρισε ψευδή τη μαρτυρία που επικαλέστηκε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου, που έκανε λόγο περί σύνδεσης ενοίκων του περίφρακτου, κλειστού κτιριακού συγκροτήματος όπου ζούσε ο Μπολσονάρο και του φόνου της αφροβραζιλιάνας ομοφυλόφιλης δημοτικής συμβούλου, οι δράστες του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου