Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο καρατόμησε τον επικεφαλής της Petrobras… 40 μέρες αφού τον διόρισε

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο καρατόμησε τον επικεφαλής της Petrobras… 40 μέρες αφού τον διόρισε

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο καρατόμησε τον επικεφαλής της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras, τον Ζοζέ Μάουρο Κοέλιο, που είχε διορίσει στη θέση πριν από….μόλις 40 ημέρες!

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως πλειοψηφικός μέτοχος της Petroleo Brasileiro S.A. (Petrobras), αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή στην προεδρία της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Κοέλιο ήταν ο τρίτος πρόεδρος του ομίλου σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο.

Χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της απόφασής της, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η Βραζιλία διέρχεται το τρέχον διάστημα δύσκολη περίοδο, λόγω των ακραίων διακυμάνσεων των τιμών των υδρογονανθράκων στις διεθνείς αγορές».

Ο ακροδεξιός και ρατσιστής Μπολσονάρο θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Οκτωβρίου και πιέζεται ολοένα περισσότερο να ελέγξει τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση πρότεινε νέος πρόεδρος να αναλάβει ο Κάιο Μάριο Πάες ντε Αντράτζι, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη μείωση της Γραφειοκρατίας.

Οι δύο προκάτοχοι του Κοέλιο, ο Χομπέρτο Καστέλο Μπράνκο και ο Χοακίμ Σίλβα ε Λούνα, είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους επίσης εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Ο Αντράτζι έχει όλα τα προσόντα για να διευθύνει την επιχείρηση κατά τρόπο που θα επιτρέψει «να ξεπεραστούν οι τρέχουσες προκλήσεις», σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις