Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρο σκότωσε μέλος του κόμματος του Λούλα

Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρο σκότωσε μέλος του κόμματος του Λούλα

Το Κόμμα Εργαζομένων της Βραζιλίας του του Λουίς Ινάσιο Λούλα, κατήγγειλε το φόνο μέλους του από οπαδό –που Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Φος ντο Ιγκουασού.

Ο Λούλα προσωπικά καταδίκασε το γεγονός, λέγοντας ως μια οικογένεια έχασε πατέρα και σύζυγο εξαιτίας του λόγου μίσους που ενθαρρύνει ένας ανεύθυνος πρόεδρος, ο Μπολσονάρο.

Ο Μαρσέλο Αχούντα, δημοτικός αστυνομικός, μέλος του κόμματος του Λούλα, γιόρταζε τα 50 του χρόνια στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης όταν ομοσπονδιακός αστυνομικός, οπαδός του προέδρου Μπολσονάρο, εισέβαλε με όπλο.

«Γύρω στις 23:30 ένας άνδρας που δεν ήταν προσκεκλημένος και δεν τον γνώριζε κανένας έφτασε με αμάξι, μαζί με γυναίκα και μωρό, άρχισε να δείχνει το όπλο του και να απειλεί ότι θα επέστρεφε και θα τους σκότωνε όλους», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Αλουίζιο Παλμάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο αργότερα, όταν ο άνδρας, που αργότερα κατονομάστηκε ως Ζόρζε Γκουαράνιο, επέστρεψε, ο Μαρσέλο Αχούντα πήρε πιστόλι που είχε στο αυτοκίνητό του και πυροβόλησε εναντίον του επιτιθέμενου, που του έριξε με τη σειρά του. Και οι δύο πέθαναν στην ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με το PT, ο Μαρσέλυ Αχούντα έκανε ηρωική πράξη με αποτέλεσμα να σωθούν πολλές ζωές.

Η βραζιλιάνικη αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε ότι οι δύο άνδρες αλληλοπυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν έπειτα από «διαπληκτισμό», κατά την εφημερίδα Folha de S. Paulo.

«Όσοι έχουν φανατιστεί από το σχέδιο θανάτου και καταστροφής του Μπολσονάρο, μπορεί να μετατραπούν σε δράστες επιθέσεων ή δολοφόνους», προειδοποίησε το κόμμα του Λούλα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την «αύξηση της πολιτικής βίας στη χώρα», τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο ακροδεξιός και ρατσιστής Ζαΐρ Μπολσονάρο έκανε πολύ ευκολότερη την πρόσβαση στα όπλα στη Βραζιλία αφότου ανέλαβε την εξουσία. Το Σάββατο, εκατοντάδες διαδήλωσαν στην Μπραζίλια υπέρ του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, ο Λούλα πιστώνεται 47% των προθέσεων ψήφου, έναντι 28% του Μπολσονάρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις