Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βραζιλία: Σαρώνει τον Ζαΐρ Μπολσονάρο ο Λουίς Ινάσιο Λούλα σε νέα δημοσκόπηση

Βραζιλία: Σαρώνει τον Ζαΐρ Μπολσονάρο ο Λουίς Ινάσιο Λούλα σε νέα δημοσκόπηση
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία ενδέχεται να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ο αριστερός πρώην πρόεδρος χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος σαρώνει τον νυν πρόεδρο, τον ακροδεξιό Ζαΐρ Μπολσονάρο, σε νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση του PoderData που δημοσιεύθηκε αργά χθες Πέμπτη (20.1.2022), αν οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία γίνονταν σήμερα, τότε ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα θα συγκέντρωνε το 42% των ψήφων, έναντι του Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος συγκέντρωσε το 28%.

Μάλιστα, η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο υπέρ του Λούλα, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα συγκέντρωνε το 40% της πρόθεσης ψήφου και ο Μπολσονάρο το 30%. 

Το ποσοστό του Λούλα σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που συγκεντρώνουν μαζί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, περίπου 45%, κάτι που σημαίνει ότι αν φτάσει να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων τότε θα κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο.

Ούτε ο Λούλα, ούτε ο Μπολσονάρο, έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι. Την Τετάρτη ο Λούλα παρουσίασε τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, τον Ζεράλντο Αλχίμ, ως πιθανό υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του.

Αν οι προεδρικές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα κερδίσει τον Μπολσονάρο με 54%- 32%, σύμφωνα με το PoderData.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις