Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βραζιλία: Συνέλαβαν τον Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια, το… αντίπαλο δέος του “Ελ Τσάπο”

Βραζιλία: Συνέλαβαν τον Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια, το… αντίπαλο δέος του “Ελ Τσάπο”
Φωτογραφία twitter @mzuppy

Δυο χρόνια ζούσε στη Βολιβία χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα. Και μετά αποφάσισε να πάρει για… διακοπές στη Βραζιλία. Και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια, ηγετικού στελέχους ενός από τα πιο σκληρά καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.

Ο Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια, μεγαλοστέλεχος του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο συνελήφθη στη Βραζιλία. Είχε μπει στη χώρα ως τουρίστας από τη Βολιβία. Θεωρείται το… “αντίπαλο δέος” του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών, “Ελ Τσάπο”.

Το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο έχει γίνει ένα από τα ισχυρότερα στο Μεξικό. Ο 42χρονος Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια θεωρείται ηγετικό του στέλεχος και οι αρχές της Βραζιλίας θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ. Το ίδιο, άλλωστε, έχει γίνει και με τον “Ελ Τσάπο”.

Η Νέα Γενιά του Χαλίσκο ήταν αρχικά μια μικρή και άσημη συμμορία. Σύντομα, όμως, αύξησε τη δύναμή της. Και τα τελευταία χρόνια “κατάφερε” να συγκρούεται με το καρτέλ Σιναλόα του άλλοτε πανίσχυρου βαρόνου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Και φυσικά η μάχη γίνεται για την πρωτοκαθεδρία στην εμπορία ναρκωτικών στο Μεξικό.

Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια ο… τουρίστας

Ο Γκονσάλες Βαλένσια συνελήφθη σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, κοντά στην πόλη Φορταλέζα. Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Πολιτεία Σεαρά, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα Βραζιλιάνοι εισαγγελείς.

Πιστεύεται ότι ζούσε στη Βολιβία για δύο χρόνια μετά τη διαφυγή του από το Μεξικό. Μπήκε στη Βραζιλία ως τουρίστας, χρησιμοποιώντας διαβατήριο Βολιβίας, κατά την ίδια ανακοίνωση.

Στέλεχος της εισαγγελίας στην πολιτεία Χαλίσκο διευκρίνισε ότι ο Γκονσάλες Βαλένσια είναι αδελφός του Αμπιγκαέλ Γκονσάλες Βαλένσια, ενός άλλου ηγέτη του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2015.

Σε αυτή την πολιτεία ιδρύθηκε η συγκεκριμένη συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί ως βάση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός της Πολιτείας Χαλίσκο ανέφερε ότι ο Γκονσάλες Βαλένσια αναμένεται να εκδοθεί κατευθείαν στις ΗΠΑ από τις αρχές της Βραζιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις