Κόσμος

Βραζιλία: Βιβλική καταστροφή από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Στους 6 οι νεκροί και 750 τραυματίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κωμόπολη Ρίο Μπονίτο ντου Ιγουασού - 9 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από το φονικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στη Βραζιλία. Οι κάτοικοι της Παρανά προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. 6 άνθρωποι έχουν πεθάνει, πολλοί έχουν τραυματιστεί ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες.

Μέχρι στιγμής, 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 750 έχουν τραυματιστεί από τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την Παρανά, κωμόπολη της νότιας Βραζιλίας. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε σπίτια λες και ήταν σπιρτόκουτα και αναποδογύρισε αυτοκίνητα στο Ρίο Μπονίτο ντου Ιγουασού, μια πόλη 14.000 κατοίκων.

Η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες διάσωσης πολλών γειτονικών κοινοτήτων ανέφεραν ότι μετέφεραν σε νοσοκομεία 750 τραυματίες, οι 9 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βραζιλία
Parana State Government/Handout via REUTERS

Οι αρχές του Παρανά κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ρίο Μπονίτο ντου Ιγουασού.

«Εργαζόμαστε πάνω σε σχέδια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, για την αποστολή υλικών και την ανοικοδόμηση» ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Χ ο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ενσωμάτωσης, Βάλντεζ Γκόες.

Βραζιλία
Parana State Government/Handout via REUTERS

Ο κυβερνήτης του Παρανά, Ρατίνιου Τζούνιορ, διευκρίνισε ότι όλες οι δυνάμεις ασφαλείας «είναι σε επιφυλακή, κινητοποιήθηκαν και εργάζονται στις πόλεις που επλήγησαν από τις σφοδρές θύελλες».

Η μετεωρολόγος Εστάειλ Σίας εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι ένα φαινόμενο τόσο συχνό στη Βραζιλία όσο στις ΗΠΑ, ωστόσο «δεν είναι κάτι το σπάνιο» για τις νότιες περιοχές της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25