Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: 1.725 νεκροί και πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Βρετανία: 1.725 νεκροί και πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα ακόμη 1.725 θανάτους από κορονοϊό και 25.308 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Πλέον το σύνολο των θανάτων στη Βρετανία από κορονοϊό έφτασε τους 101.887 ενώ είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς απο την πανδημία.

Βάσει των στοιχείων των βρετανικών αρχών, 7,16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου.

Βρετανία: Καραντίνα σε ξενοδοχείο σε όσους πολίτες έρχονται από «κόκκινες περιοχές»

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιβάλει καραντίνα σε ξενοδοχείο στους κατοίκους που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για κορονοϊό.

Το μέτρο αυτό έρχεται σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εισαγωγή στη Βρετανία παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού τα οποία ενδεχομένως είναι ανθεκτικά στα εμβόλια.

Το μέτρο αφορά ταξιδιώτες που έρχονται από 22 χώρες όπου παραλλαγμένα στελέχη “παρουσιάζουν έναν κίνδυνο”, όπως η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στη Βρετανία.

“Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν στους οποίους δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες χωρίς εξαίρεση”, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο και θα “μεταφέρονται απευθείας” εκεί όπου θα κάνουν την καραντίνα τους, διευκρίνισε ο ηγέτης των Συντηρητικών.

Όσοι έρχονται στη Βρετανία, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από την Covid-19, πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν αρνητικό τεστ και να κάνουν καραντίνα δέκα ημερών.

Το μέτρο αυτό δεν πάει τόσο μακριά όσο η καραντίνα σε ξενοδοχείο για όλες τις αφίξεις, μια πρόταση που είχε μελετηθεί προηγουμένως αλλά είχε απορριφθεί.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα πως η επαναλειτουργία των σχολείων, που προβλεπόταν για μετά τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, θα μετατεθεί. Θα λάβει χώρα από τις 8 Μαρτίου, αν ο σκοπός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό 15 εκατ. ανθρώπων που κρίνεται ότι ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας, εκ των οποίων οι άνω των 70 ετών, έως τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιτευχθεί.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων, μια προοδευτική χαλάρωση του lockdown θα μπορεί να ξεκινήσει.

“Άλλοι οικονομικοί και κοινωνικοί περιορισμοί θα αρθούν στη συνέχεια στον βαθμό που τα δεδομένα θα το επιτρέψουν”, είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση υπολογίζει στην εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών προκειμένου να εξέλθει από την υγειονομική κρίση και να άρει τους περιορισμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις