Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: 12χρονος επιληπτικός εισήχθη στο νοσοκομείο όταν οι αρχές κατέσχεσαν το θεραπευτικό έλαιο κάνναβης που χρησιμοποιούσε

Βρετανία:  12χρονος επιληπτικός εισήχθη στο νοσοκομείο όταν οι αρχές κατέσχεσαν το θεραπευτικό έλαιο κάνναβης που χρησιμοποιούσε
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένας 12χρονος που πάσχει από επιληψία διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου λίγες μέρες μετά την κατάσχεση από τις αρχές του ελαίου κάνναβης που χρησιμοποιούσε για θεραπευτικούς σκοπούς. Η υπόθεση του άρρωστου αγοριού πυροδότησε διάλογο σχετικά με την ιατρική χρήση του παράνομου ναρκωτικού.

Ο Μπίλι Κάλντγουελ ταξίδεψε από το Λονδίνο στον Καναδά με την μητέρα του Σάρλοτ για να προμηθευτεί το έλαιο κάνναβης που χρειαζόταν για θεραπευτικούς σκοπούς, καθώς πάσχει από επιληψία και παθαίνει κρίσεις. Ο Βρετανός γιατρός της οικογένειας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια να το συνταγογραφεί, γι’ αυτό και η μητέρα με τον γιο της πήγαν στο εξωτερικό να το προμηθευτούν. Όταν, όμως, οι δύο τους επέστρεψαν στο Λονδίνο, οι βρετανικές τελωνειακές αρχές τούς το κατέσχεσαν.

“Ο Μπίλι έχει άμεση ανάγκη του φαρμάκου του κατά της επιληψίας, το οποίο κατασχέθηκε”, δήλωσε η Σάρλοτ στα βρετανικά ΜΜΕ.

Τόνισε ότι οι επιληπτικές κρίσεις του 12χρονου γιου της, οι οποίες ενέχουν όλες τον κίνδυνο θανάτου, επανήλθαν μετά την κατάσχεση του φαρμάκου. Συμπλήρωσε πως όταν ο Μπίλι χρησιμοποιούσε το έλαιο κάνναβης δεν πάθαινε κρίσεις.

Κάνναβη η θεραπευτική αλλά απαγορευμένη

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ενώ βλέπει θετικά την έκκληση της Σάρλοτ Κάλντγουελ, είναι υποχρεωμένο να σταματήσει την εισαγωγή των απαγορευμένων ουσιών στη χώρα.

Ο βρετανικός νόμος δεν αναγνωρίζει θεραπευτική αξία στην κάνναβη. Η οικογένεια Κάλντγουελ, η οποία διαμένει στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει λάβει τη στήριξη πολλών βουλευτών από διαφορετικά κόμματα.

Ο Μπίλι κάνει χρήση θεραπευτικού ελαίου κάνναβης με συνταγογράφηση του οικογενειακού του γιατρού για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά οι προμήθειές του εξαντλήθηκαν αφότου το υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τον γιατρό του να μη του συνταγογραφεί πλέον.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις