Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βρετανία: 18 γυναίκες υπάλληλοι φυλακών έκαναν σχέση με κρατούμενους

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για μια φυλακή στη Βρετανία όπου 18 γυναίκες υπάλληλοι έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί 18 γυναίκες για σεξουαλικά σκάνδαλα και ερωτικές σχέσεις που διατηρούσαν με κρατουμένους.

Οι σχέσεις έγιναν όλες στη φυλακή Berwyn, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της Βρετανίας που άνοιξε το 2016 και κόστισε 212 εκατομμύρια λίρες.

Στη συγκεκριμένη φυλακή εκτίουν την ποινή τους 2.100 κρατούμενοι των κατηγοριών «μεσαίας επικινδυνότητας» B και C. Από τις 18 υποθέσεις γυναικών που έχουν καταγραφεί από το 2017, τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες κάθισαν στο εδώλιο.

Πρόκειται για την  27χρονη Jennifer Gavan, τη συνομήλική της Ayshea Gunn και την 26χρονη Emily Watson οι οποίες πλήρωσαν ακριβά τις σχέσεις που είχαν με κρατούμενους, αφού καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Emily Watson είχε συνευρεθεί ερωτικά τρεις φορές με τον φυλακισμένο εραστή της μέσα στο κελί του όπου εξέτιε την ποινή του.

Από την πλευρά της η Ayshea Gunn είχε πάνω από 1.200 τηλεφωνικές κλήσεις (μεταξύ των οποίων και βιντεοκλήσεις σεξουαλικού περιεχομένου) με τον αγαπημένο της Khuram Razaq. Σε αυτόν μάλιστα είχε χαρίσει και εσώρουχά της για να τα έχει στο κελί του.

Οσον αφορά στη Jennifer Gavan από τον Απρίλιο του 2020 είχε ερωτική σχέση με τον κρατούμενο Alex Coxon, τον οποίο είχε δώσει η ίδια τηλέφωνο για να μπορεί να του στέλνει ερωτικά βίντεο. Η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν 8 μηνών για παράβαση καθήκοντος.

Μετά από όλα αυτά τα περιστατικά πάνω από 500 εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη φυλακή έλαβαν μέρος σε σεμινάρια για την αποτροπή παρόμοιων παραπτωμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις