Πέμπτη, 13 Ιουν.
38oC Αθήνα

Βρετανία: «Ακρωτηρίασαν λόγω σηψαιμίας τα χέρια και τα πόδια μου», λέει ο βουλευτής, Craig Mackinlay

Βρετανία: «Ακρωτηρίασαν λόγω σηψαιμίας τα χέρια και τα πόδια μου», λέει ο βουλευτής, Craig Mackinlay

Παράδειγμα ψυχικού σθένους αποτελεί ο βρετανός βουλευτής Craig Mackinlay, ο οποίος αποκάλυψε ότι του ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια, μετά από σηψαιμία από την οποία προσβλήθηκε το προηγούμενο έτος.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών της Βρετανίας, Craig Mackinlay πρόκειται να επιστρέψει στο κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη, οκτώ μήνες αφότου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σηψαιμία.

Ο ίδιος ανακοίνωσε στους ψηφοφόρους του τον περασμένο Δεκέμβριο ότι διαγνώστηκε με σηψαιμία τον Σεπτέμβριο του 2023 και τέθηκε σε τεχνητό κώμα με πολλαπλές ανεπάρκειες οργάνων.

Ο Mackinlay πρόσθεσε ότι ήταν «εξαιρετικά τυχερός που ζει» και ότι είχε υποβληθεί σε «ακραία χειρουργική επέμβαση» ως αποτέλεσμα της ασθένειας.

Τώρα, παραμονές της επιστροφής του στο κοινοβούλιο, δήλωσε στο BBC ότι ήθελε να γίνει ο πρώτος «βιονικός βουλευτής», αφού του έχουν τοποθετηθεί προσθετικά χέρια και πόδια.

@bbcnews Conservative MP Craig Mackinlay has spoken to the BBC about having his hands and feet amputated after contracting sepsis. #CraigMackinlay #Politics #UKPolitics #Conservatives #Amputation #Sepsis #SepsisAwareness #Westminster #News #BBCNews ♬ original sound – BBC News

Περιέγραψε ότι ξύπνησε από το κώμα και είδε ότι τα πόδια του είχαν «μαυρίσει», λέγοντας στο BBC: «Δεν έχω πτυχίο ιατρικής, αλλά ξέρω πώς μοιάζουν τα νεκρά πράγματα. Ήμουν εκπληκτικά στωικός… Δεν ξέρω γιατί ήμουν. Ίσως έφταιγε το κοκτέιλ των διαφόρων φαρμάκων που έπαιρνα».

Η επέμβαση έγινε την 1η Δεκεμβρίου και ο Mackinlay ανέφερε ότι ακολούθησαν «μελαγχολικά» Χριστούγεννα.

Όπως σημείωσε, η τετράχρονη κόρη του Olivia «προσαρμόστηκε πολύ εύκολα… ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ειλικρινά, νομίζω ότι τα παιδιά είναι τόσο αξιοσημείωτα προσαρμοστικά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις